Over ons

Kamperen midden in de natuur? Camping Brockhausen ligt aan de rand van het prachtige Montferland, in de Achterhoek, is van oudsher een landgoed en al meer dan 70 jaar een camping. Een fijne groene camping waar Kwaliteit, Rust en Natuur voorop staan in zowel beleid als beheer. Dichtbij de steden Doetinchem en Arnhem en ook nog direct aan de grens met Duitsland. Camping Landgoed Brockhausen heeft een totale oppervlakte van circa 28 hectare. Een natuurcamping en landgoed ineen met moderne faciliteiten, ruime staanplaatsen en veel activiteiten op en rond de camping. De staanplaatsen zijn opgedeeld in zon, half schaduw of schaduw. Wat gaan we doen? Een boek lezen, buitenspelen in onze speeltuin. Struinen op en rond de Zandbulten of via ons directe wandelpad naar de uitkijktoren op de Hulzenberg, in het Bergherbos. Talloze mooie wandel en fietsroutes zoals het Pieterpad, de Wijngaardroute, Kastelenroute en Rijnstrangenroute met hun prachtige vergezichten passeren onze camping.

Eikenhof
camping brockhausen sanitair

Het sanitair gebouw is nog steeds één van de modernste van Nederland. Voorzien van een rieten dak oogt het als een Saksische boerderij. Op het dak zijn zonnecollectoren aangebracht, zodat alleen in noodgevallen gas aangesproken hoeft te worden. In de winter en het voor- en najaar wordt het centrum verwarmd met vloerverwarming. In het centrum valt het daglicht op een ideale manier naar binnen doordat op een uitgekiende manier van het licht gebruik wordt gemaakt. Boven in het hoge gebouw zijn schuine ramen aangebracht die motorisch geopend en gesloten kunnen worden. Als het regent, gaan ze vanzelf dicht. Dit procédé is van groot belang voor de vochtafvoer en werkt uitstekend. Van binnen is het centrum volgestopt met elke denkbare vorm van comfort.

sanitair camping brockhausen
jaarplaatsen brockhausen montferland
jaarplaatsen brockhausen montferland

Wat opvalt zijn de familiedouches, waar je met zeker drie personen tegelijk terecht kunt. Na het douchen staat er ‘n in hoogte verstelbare föhn klaar. Op Brockhausen krijg je een elektronische sleutel waarmee je – bijvoorbeeld – gaat douchen. Stop die sleutel in een sleuf en zie hoeveel geld je nog hebt te besteden. Draai de kraan open en bepaal meteen maar hoe warm het water mag zijn. Hoe heter de waterstroom des te harder telt je ‘geldsleutel’ af. Zo ook bij gebruik van de haardroger, de heet water tappunten, de wasmachine, de wasdroger en/of strijkplank. Dezelfde sleutel voor het openen en sluiten van de ingangsdeur van het centrum en de slagboom bij de ingang. Verder is er een vertrek waar op aanrechthoogte baby’s in bad gedaan kunnen worden met behulp van een warmwater handdouche. Voor mindervalide is er een aparte ruimte – MIVA – met niet alleen een toilet, maar ook een zit/sta douche en een wastafel met warmwater . De mindervalide ruimte is ook in de winter verwarmd en dan voor iedereen beschikbaar. Wie de groenten-, af- of handwas wil doen, heeft daar aparte afdelingen voor tot zijn of haar beschikking.