Wijngoed Montferland

Van de druiven van wijngaarden in ’s-Heerenberg en Gendringen maakt wijnboer Leon Masselink bekroonde kwaliteitswijnen in eigen wijnmakerij.
U bent welkom voor een bezoek aan de wijngaarden en het wijngoed met wijnkelders. De wijnboer zet de poort van zijn Wijngoed graag voor u open en laat u met trots de wijnen proeven.

Algemene opening wijngaard Oerlegoed.

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.
Voor groepen dagelijks op afspraak.

Bron: Montferlandonline.nl

Wijngoed Montferland

Rondleiding en proeverij wijngaard Oerlegoed.
Iedere zaterdag rondleiding en proeverij.
Start om 15.00 uur en na afloop geniet u van een proeverij van de bekroonde wijnen met allerlei lekkernijen verschillende soorten kaas, olijven en brood.
Van mei t/m september.

Rondleiding en proeverij wijngaard Montferland.
Iedere dinsdag rondleiding en proeverij.
Start om 15.00 uur, vanaf Kasteel Huis Bergh neemt de wijnboer u mee voor een wandeling en proeverij in de wijngaard.
Van mei t/m september.

wijngoed montferland
wijngaard montferland

Wijngebieden

In de heuvels van het Montferland en op boerenland in het buurtschap de Wals bij Gendringen zijn op 4 hectare Achterhoekse bodem 2 wijngaarden aangelegd. Maar liefst 14.000 wijnstokken zorgen voor de productie van rode, witte en rosé-wijnen van hoge kwaliteit.

Het Wijngoed is gestart in 2004 met de aanplant van nieuwe rassen, die zorgen voor wijnen van hoge kwaliteit. In de loop der jaren hebben wijnboer Leon Masselink en zijn vrouw Magda het wijngoed uitgebreid met een professionele wijnmakerij, wijnkelders en een Wijnhuis. De wijnen van Wijngoed Montferland zijn bekroond met Nationale en Internationale prijzen (o.a. gouden medailles in Berlijn en Wenen)

Bron wijngoedmontferland.nl

 

Terug naar alle activiteiten in de omgeving