Camping Brockhausen in gemeente Montferland in de achterhoek
21028
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21028,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,elementor-default,elementor-kit-20230,elementor-page elementor-page-21028

Camping

Camping

Kamperen midden in de natuur? Camping Brockhausen ligt in de Achterhoek, vlak aan de grens met Duitsland, in de gemeente Montferland en aan de rand van het Bergherbos.

Eikenhof

Een natuurcamping en landgoed ineen met moderne faciliteiten, ruime staanplaatsen en veel activiteiten op en rond de camping.

De staanplaatsen zijn opgedeeld in zon, half schaduw of schaduw. De plaatsen op veld Hulzenberg 102 t/m 135 zijn comfort (6 ampère) en comfortplus* (10 ampère) en beschikken per plaats over een privé watertap en afvoerpunt. De basisplaatsen 138 t/m 164 op de velden Eltenberg en Berkenhof hebben 6 ampère. Op deze velden zijn centrale watertappunten voorhanden.

Brockhausen ligt op fietsafstand van Duitsland en tussen de steden Doetinchem en Arnhem in. Op de camping en in de omgeving is veel rust en een grote diversiteit in het landschap te vinden. Prachtige fiets en wandelroutes, een wandeling met onze eigen gediplomeerde natuurgids, de mooiste MTB route van Nederland, heerlijk eten en drinken en vele andere recreatiemogelijkheden in de buurt.

 

Camping Brockhausen was van oorsprong een landgoed. Het is omstreeks 1900 gekocht door de dames Brockhausen.

sanitair camping brockhausen
jaarplaatsen brockhausen montferland
jaarplaatsen brockhausen montferland

Het sanitair gebouw is nog steeds één van de modernste van Nederland. Voorzien van een rieten dak oogt het als een Saksische boerderij. Op het dak zijn zonnecollectoren aangebracht, zodat alleen in noodgevallen gas aangesproken hoeft te worden. In de winter en het voor- en najaar wordt het centrum verwarmd met vloerverwarming. In het centrum valt het daglicht op een ideale manier naar binnen doordat op een uitgekiende manier van het licht gebruik wordt gemaakt. Boven in het hoge gebouw zijn schuine ramen aangebracht die motorisch geopend en gesloten kunnen worden. Als het regent, gaan ze vanzelf dicht. Dit procédé is van groot belang voor de vochtafvoer en werkt uitstekend. Van binnen volgestopt met elke denkbare vorm van comfort.

 

Wat opvalt zijn de familiedouches, waar je met zeker drie personen tegelijk terecht kunt. Na het douchen staat er ‘n in hoogte verstelbare föhn klaar. Op Brockhausen krijg je een elektronische sleutel waarmee je – bijvoorbeeld – gaat douchen. Stop die sleutel in een sleuf en zie hoeveel geld je nog hebt te besteden. Draai de kraan open en bepaal meteen maar hoe warm het water mag zijn. Hoe heter de waterstroom des te harder telt je ‘geldsleutel’ af. Zo ook bij gebruik van de haardroger, de heetwatertappunten, de wasmachine, de wasdroger en/of strijkplank. Dezelfde sleutel voor het openen en sluiten van de ingangsdeur van het centrum en de slagboom bij de ingang. Verder is er een vertrek waar op aanrechthoogte baby’s in bad gedaan kunnen worden met behulp van een warmwater handdouche. Voor mindervalide is er een aparte ruimte – MIVA – met niet alleen een toilet, maar ook een zit/stadouche en een wastafel met warmwater . De mindervalide ruimte is ook in de winter verwarmd en dan voor iedereen beschikbaar. Wie de groenten-, af- of handwas wil doen, heeft daar aparte afdelingen voor tot zijn of haar beschikking.